keskiviikko 23. syyskuuta 2009

TEESI 7: Rajoja uskonnonvapaudelle


Jo on aikoihin eletty. Keskellä sivisty- nyttä maailmaa harjoite- taan uskonnon- vapautta työ- paikoilla! Suomen MotörClubDonalds tilaa kanat Tanskasta teurastamolta, jossa osa kanoista teurastetaan halal-käytäntöjen mukaan islamilaisittain. Näin kertoo mm. Suomen Kuvalehti.

On kuitenkin käynyt ilmi, että islamilaisia rukouksia on osunut myös Suomeen tuleviin kanoihin! Tämähän tarkoittaa sitä, että suomalaisista mäkkäriasiakkaista tulee ennen pitkää musulmaaneja.

Maltillisen kohtuuden seura vetoaa, että vapaana rehottavalle uskonnonvapaudelle laitetaan suitset. Eihän se käy laatuun, että kaiken maailman pakanat harjoittavat uskontoaan uskonnonvapauden varjolla. Tämä on hyväuskoisuutemme hyväksikäyttöä.

Maltillisuudestamme poiketen, varoitamme MäcDonaldsia, että jos kanoja ei vastasiunata kristillisesti, suitsukkeita ja pyhää vettä säästämättä, ennen tarjoilua suomalaisille, saatamme allekirjoittaa addressin asiasta.

Kuva: www.tundratabloid.blogspot.com

perjantai 11. syyskuuta 2009

Lamasäästäminen lähtenyt käsistä

Maltillisen kohtuullisuuden seura yhtyy Suomen talouselämän huoleen suomalaisten säästövimmasta lama-aikana. Sanoohan järkikin, ettei mikään talous kestä säästämistä. Ilman häpeilemätöntä törsäämistä olemme kaikki ennen pitkää hukassa.

Lamasäästäminen näkyy keskivertosuomalaisten kulutustottumuksissa:
  • Etelän lomalle matkustetaan vuosittain enää kaksi kertaa entisen kolmen sijasta
  • Uusi kännykkä ostetaan enää vuoden välein, kun terveen talouden aikaan se vaihdettiin puolivuosittain
  • Kaupan pihassa autoa pidetään tyhjäkäynnillä enää kaksi minuuttia, kun ennen öljyttiin talouden rattaita keskimäärin 3,5 minuuttia
  • Elintarvikkeista roskikseen heitetään vain 20 %, verrattuna entiseen 40 %:iin
Tiivistetysti sanoen, rehellisestä kerskakulutuksesta ollaan siirrytty pihiyteen ja hallituksen elvyttämisstrategian vesittämiseen. Eikö säästämisessäkin pitäisi olla joku kohtuus? Tähän ei auta kuin sikailun, ylensyönnin, ökyilyn hengessä pidettävät lamatalkoot. Kaikki mukaan!

Saksassa tuhotaan miljoona paria tullissa löytynyttä kopiolenkkaria. Tästä mallia miten saadaan kulutus kasvuun ja kaikille töitä!
eXTReMe Tracker