perjantai 20. toukokuuta 2011

Demokratia ei saa rikkoa yhteiskuntaa

Maltillisen kohtuullisuuden seura toteaa julkilausumassaan huolestuneena seuranneensa demokratian repivää vaikutusta totuttuihin eduskunnan valtasuhteisiin. Tällä seura viittaa tietysti Perussuomalaisten nousemiseen suurten puolueiden joukkoon.

Ei ole kohtuullista, että äänestäjät voivat vaikuttaa näin radikaalilla tavalla vakiintuneisiin rakenteisiin ja tapoihin. Aiemmin kolme suurta puoluetta ovat voineet rauhassa sopia hallituspaikoista, mutta tällä kertaa vaalikarja sekoitti pakan. Nyt hallitsijoilla on epämiellyttävä tehtävä suunnitella hallituskuviot totutusta poikkeavalla konseptilla. Seura kysyykin, miksi kansalaiset eivät pysyneet omalla tontillaan ja seuranneet politiikkaa sivusta kuten ennenkin.

Seura näkee onnena onnettomuudessa, että eduskunta on kuitenkin vain EU:n päätöselimien kumileimasin, ja suurin osa todellisesta vallasta on ihan muualla kuin mitä kansalaisille uskotellaan: taloudellisella eliitillä, ylikansallisilla yhtiöillä, pankeilla ja herrojen epävirallisilla saunailloilla. Näin alamaiset eivät voineet aiheuttaa todellista vahinkoa valtaapitäville, mutta pienikin eliitille aiheutettu harmi on otettava vakavasti.

Seuran mielestä mauttomin vaalikampanja oli helsinkiläisellä Tarja Kantolalla. Hän lietsoi ilmeisen tarkoituksenhakuisesti Maltillisen kohtuullisuuden seuran vastaista ideologiaa: jyrkkää kohtuullisuutta. Julkilausumassa kysytäänkin, miksi Kantola haluaa estää keskustelevan ilmapiirin syntymisen vastakkainasettelullaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

eXTReMe Tracker