maanantai 27. kesäkuuta 2011

Raiskauksestä epäillyn oikeuksia loukattu kohtuuttomasti

IMF:n entinen johtaja Dominique Strauss-Kahn vetosi Maikkarin uutisten mukaan diplomaattiseen koskemattomuuteensa, kun hänet pidätettiin raiskauksesta epäiltynä. BBC:n tekemän selvityksen perusteella Straus-Kaanilla todellakin oli diplomaattinen koskemattomuus pidätyksen aikana kaikkialla maailmassa. IMF on YK:n alainen organisaatio, ja sen johtajat ovat diplomaatteja.

"Strauss-Kahnin pidätys uhkaa siis koko kansainvälistä lainsäädäntöä ja diplomaattisia käytäntöjä, ja voi pahimmillaan syöstä maailman anarkiaan", sanoo Maltillisen kohtuullisuuden seuran pääsihteeri.

"Diplomaatteja ei saa pidättää edes kansanmurhasta tai terrorismista. Kyllähän silloin raiskatakin saa. Strauss-Kahn on päästettävä vapaaksi ja kohtuuden nimissä raiskatuksi tulemisesta epäillyn hotellisiivoojan tulisi pyytää häneltä anteeksi", hän jatkaa.

Kuva: Creative Commons, gregoirevdb

1 kommentti:

  1. Koko homma haisi ihan samalle bullshitille, kuin Assagen raiskaussyytökset. Kyllähän sitä joo syyttää saa, mutta entä jos näyttö puuttuu? Nooo... kunhan peitellään todisteiden puuttumista niin kauan kunnes ollaan saatu tarpeeksi mustamaalattua tyyppiä, että siitä ei tulis ranskan seuraavaa presidenttiä. Se tarkottais nimittäin huonoa aikaa konservatiiveille. Ja lisäksi, koko homma kuivui kasaan kun asianomistaja vaihtoi omaa tarinaansa joka käänteessä ja paljastui huumerikollisuuteen sekaantuneeksi. Mutta oikeasti, jos ströss-köh haluaa pimppaa ulkomaanmatkalla, niin tokkopa tuon tarttee sitä väkisin ottaa. Eiköhän Nykin kokoisesta tuppukylästä joku iloinen tyttö löydy illanviettokaveriksi ranskalaiselle miljonäärillekin.

    VastaaPoista

eXTReMe Tracker