sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

TEESI 5: Poliittiselle keskustelulle suitset

Suomalaiset seuraavat huolestuneena median harjoittamaan poliitikkojen ja puolueiden riepottelua, joka hioo jo mauttomuuden rajoja. Media kohtelee poliitikkoja julmasti: sarkasmia, kabinettipäätösten, yrityskytkösten ja piilokorruption paljastuksia, jopa poliittisen linjan kritiikkiä esiintyy lähes vuosittain. On pelättävissä, että nuorisomme saa kuvan, että politiikassa täytyisi ottaa kantaa, olla eri mieltä, ja kantaa vastuu vaalilupauksista.

Kohtuullisen maltillisuuden seuran mielestä olisi sopivampaa, jos media käsittelisi enemmän ihmisiä kiinnostavia asioita. Esimerkiksi Sauli Niinistön avioehto olisi kiinnostavampi aihe kuin hänen NATO-kantansa ja Matti Vanhasen naisystävän talokaupan käsittely olisi soveliaampaa kuin järkyttää yhteiskuntarauhaa hallituksen eläkeikäpäätöstä retostelemalla.

Poliittisessa keskustelussa esiintyy jopa lainvastaisia piirteitä. Tällaista linjaa edustaa Lehti, joka kai luulee herättävänsä mielenkiintoa, mutta todellisuudessa karkottaa ihmiset politiikasta mauttomuudellaan ja kunnianloukkauksillaan. Harkitsemme maltillisen kirjeen laatimista, jossa poliisia pyydetään ehdottamaan Lehdelle kohtuullisuutta.

Kuva: Creative Commons, katutaide

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

eXTReMe Tracker