perjantai 27. maaliskuuta 2009

Maltillisen kohtuullisuuden seura hajoaa - ei toimenpiteitä

Seuran hallituksen virallinen tiedote: Tänään pidetyn hallituksen kokouksen päätöksenä toteamme, että Maltillisen kohtuullisuuden seura on hajonnut kahteen osaan. Vähemmistöön jääneen frakzion ja enemmistöryhmittymän jäsenet eivät halunneet kuitenkaan kohtuuden nimissä ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin asian tiimoilta.

Kokouksessa nousi taisteluun kaksi vastakkaista, suorastaan antagonistista linjaa. Vähemmistön radikaalilinjan tunnuslauseeksi muotoutui "Malttia kohtuullisuuteen" ja enemmistön "Colttia maltillisuuteen". Aluksi kokouksessa esiintyi myös näiden väliin asettunut sovitteleva "Maltti kohtuuden rajoissa"-ryhmä, mutta nämä sulautuivat Coltti-linjalaisiin.

Vähemmistöryhmän mielestä Seura on mennyt kohtuullisuudessa jo liian pitkälle ja vaati kohtuun käyttöön malttia. Enemmistö taas näki tämän vaatimuksen olevan sääntöjen vastaista ja vaati maltillisuuden viemistä äärimmäisyyksiin "vaikka Coltin avulla".

Hajoamispäätöksen lisäksi kokous totesi konsensuspäätöksenä, että kaikkinainen ehdottomuus, linjanveto ja vaatiminen ovat vastakkaisia Seuran perusarvojen kanssa, ja niinpä vaatimukset olemassaolonsa ristiriitaisuuden vuoksi likvidoivat absurdisti itse itsensä. Ponsiesityksenä kokoukselle esitettiin vielä, että myös päätöksenteko lakkautettaisiin Maltillisen kohtuullisuuden seurassa, koska sillä on taipumus aiheuttaa mielipahaa. Asiaa ei saatu kuitenkaan päätettyä, vaan se jätettiin pöydälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

eXTReMe Tracker