sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

TEESI 3: Yhteiskunnallisesta epäoikeudenmukaisuudesta

Kysymys yhteiskunnallisesta oikeuden- ja epäoikeudenmukaisuudesta on kuohuttanut yhteiskuntia läpi vuosisatojen. Tämä kamppailu on aiheuttanut tarpeetonta tuskaa, pahaa mieltä ja jopa sotia.

Tänäänkin maailma ja Suomi on jakautunut eriarvoisiin kansanosiin. Joka päivä 30 000 lasta kuolee nälkään ja helposti parannettaviin tauteihin. Suomessa yli 10% lapsista elää köyhyysrajan alapuolella. Suomessa maksettiin pörssiyhtiöiden osinkoja vuonna 2007 noin 15 miljardia euroa. Missä on kohtuus?

Toisaalta vähempiosaiset syyllistyvät kohtuuttomiin ylilyönteihin: somalialaiset kalastajat ryhtyvät merirosvoiksi, Suomessa opiskelijat vaativat opintotuen korotuksta 15 %:lla ja nigerialaiset tinakaivostyöläiset vaativat ihmisoikeuksia.

Me maltillisen kohtuullisuuden seurassa vetoamme kädenväännön molempiin osapuoliin: pyydämme kohtuullisuutta ja malttia. Asiat eivät ratkea vaatimalla aina lisää, vaan ymmärtämällä ja sovittelevuudella. Kutsumme kaikkia mukaan kohtuuden talkoisiin. Levitetään sen ilosanomaa, ja annetaan maailman muuttua paremmaksi paikaksi...

1 kommentti:

  1. Mielestäni nigerialaisten vaatimus ihmisoikeuksista on kohtuullinen, kuten myös suomalaisten köyhien lapsiperheiden määrä, kun vertaa vaikkapa nigerialaisiin lukuihin. Maltillinen ratkaisu on, ettei kummallekaan asialle tehdä mitään.

    VastaaPoista

eXTReMe Tracker